Витамин с чинь их эмзэг гэнэ. Гахай шувууны ханаид дэлгэрсэн энэ үед хэрэглэх жимс, ногооныхоо витамин с-г максимум байлгахыг хүсвэл доорх нийтлэлийг нэг уншаад үзээрэй.
* Салат навч, бууцай зэрэг ногоон навчтангуудыг урсгал усанд угаахаар витамин с нь урсаад явчихдаг гэнэ. Тиймээс томхон саванд ус хийгээд ногоон навчтангуудаа савтай усандаа угаах хэрэгтэй. Ногоон навчтангуудаа савтай усанд угаах нь витамин с-г урсгахгүйгээс гадна мөн усаараа ногоо цэцгээ услан ус хэмнэж болдог давуу талтай гэнэ.
* Мөн ногоон навчтангуудаа төмөр хутгаар биш хуванцар эсвэл модон хутгаар байхгүй бол гараараа хувааж хэрэглэвэл тохиромжтой гэнэ.
* Витамин с усанд уусдаг төрлийн витамин тул ногоон навчтангуудыг багахан устай болбол бүр жигнэж хэрэглэвэл агуулах витамин с-гээ хамгийн багаар алддаг гэнэ.
* Шинэхэн шахсан жүржийн шүүүсийг тэр даруй уух үгүй бол гэрэл нэвтрүүлэхгүй цагаан шилэн саванд таглан хадгалах хэрэгтэй байдаг гэнэ.
Saturday, 14 November 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Sonirholtoi medeelel baina bayrllaa!
Post a Comment